1 2 3

Év zenekari művésze 2021/2022

A hagyományokkal szakítva idén nem tudtuk az új évad első bérletes koncertjén kihirdetni, hogy ki nyerte el titkos szavazással az "Év zenekari művésze" díjat. November 17-i hangversenyünkön került sor az eseményre, az elismerést Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója és Bogányi Tibor vezető karmester adta át.

 

AZ ÉV ZENEKARI MŰVÉSZE

 

MURIN ROMAN OBOAMŰVÉSZ

 

 

Murin Roman zenei pályafutása 1995-ben kezdődött a debreceni Simonffy Emil Zeneiskolában, ahol Sándor Tímea volt a tanára. Hogyan került a család Debrecenbe? Édesapja, Murin Jaroszláv, aki a Pannon Filharmonikusok ukrán származású szólóbrácsása és mélyhegedű szólamvezetője ugyanis először Debrecenbe költözött, az ottani zenekarban dolgozott, sokat turnézott külföldön, majd végül később Pécsett választotta élete színhelyéül.

Roman Sopronban az 1997-es Országos Oboa-Fagott versenyen harmadik helyezést ért el. Budapesten a Weiner Leó Szakközépiskola diákjaként Kerényi Sándor tanította, majd 2000-től a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában tanult Sturcz László és Kothencz Melinda növendékeként. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának oboa szakára nyert felvételt, ahol szintén Sturcz László tanította. 2005-ben és 2007-ben egyetemi nívó díjat kapott. 2006-ban részt vett egy olaszországi kamaraversenyen Atriban. Öt évig aktívan kamara zenélt fúvósötösben. 2009-ben kapta meg a diplomáját. 2010-2011-ben Weimarban élt, ahol aktívan látogatta az ottani zeneakadémia kurzusait.

Az Agócsi László zeneiskolában és a Diabelli Művészeti és Oktatási Alapítvány Zeneiskolájában is tanít fafúvós hangszereken játszani gyermekeket.

 

 

A Pannon Filharmonikusok kisebb létszámot igénylő kamaraszimfonikus, valamint opera- és operett előadásait jegyző Pécsi Szimfonietta formációban játszott először, majd lett a szimfonikus nagyzenekar tagja 2012-ben.

 

Fontosnak tartja kihangsúlyozni, nincsen munka, szakmai életrajz sem a családja megemlítése és segítsége nélkül, csodálatos társa a felesége Krisztina, akivel két gyönyörű kislányt nevelnek, Emilit és Olíviát.

A zenekari munka, a zene mellett a sport az, ami kiemelkedő szerepet játszik az életében.

 

Mészáros B. Endre készített interjút a művésszel, amely ITT olvasható. 

 

SZERETETTEL GRATULÁLUNK KÖZÖNSÉGÜNK ÉS A PANNON FILHARMONIKUSOK KÖZÖSSÉGE NEVÉBEN!
Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Special closing days HERE.

Opening hours:
From Monday to Friday:
10 AM – 6 PM

Telephone inquiries can be made via +36 72 500 300 from Monday to Saturday from 10 AM to 6 PM.

Email inquiries are welcome at jegypenztar@pfz.hu.

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992