1 2 3

A diótörő - karácsonyi varázslat

Zene, tánc és mese egy estén

Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő – részletek

Michac Gábor – Díszlettervező
Rományi Nóra – Jelmeztervező
Vincze Brigitta – A koreográfus asszisztense
Vincze Balázs – Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas Koreográfus, Érdemes Művész
Böhm György – Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas Dramaturg-rendező
Pannon Filharmonikusok
Pécsi Balett
Czéh Dániel bábszínész – mesélő
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus

Koncert várható hossza: 70 perc szünet nélkül
Jegyárak: Felnőtt: 5000, 6000 Ft /Gyermek: 14 éves korig - 2000, 3000 Ft / Családi (1 felnőtt, 2 gyermek): 7900 » 9900 Ft - Családi jegy csak személyesen vásárolható a Kodály Központ jegypénztárában. Megértésüket köszönjük!
Jegyvásárlás

TÁNCOLJÁK:

Drosselmeyer: Molnár Zsolt Harangozó-díjas

Marika: Hesz Franciska Míra

Mária: Reetta Riikonen

Gyermek Diótörő: Halmi Noel Gábor

Diótörő: Szabó Márton

Edwin, Marika édesapja: Balogh Csongor

Paula, Marika édesanyja: Rónaki Nina

Egérkirály: Koncz Péter

Hópelyhek, a rózsakeringő táncosai: Marina Pérez Ahedo, Kis Jana Luca, Pintér Rebeka, Rónaki Nina, Horváth Réka Annamária és Friedrich Anna, Miklós Anna, Sárosác Mínea, Szorre Dorka, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum növendékei

A rózsakeringő férfi szereplője: Tuboly Szilárd

A rózsakeringő női szereplője: Pintér Rebeka

Egerek: Frank Edina, Pintér Rebeka és Andrasics Alexa, Horváth Zorka, Katona Dóra, Kis-Balázs Nikolett, Miklós Anna, Winkelmayer Zsófia, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum növendékei

Pincér egér: Erdélyi Zsombor

Kisegér: Vincze Olívia Csenge

Bohóc: Varga Máté

Balerina: Karin Iwata

Árus: Tuboly Szilárd

Néger baba: Matola Dávid

Dada: Kovács Zsuzsanna

Mackó: Domján Kristóf

Spanyol tánc: Frank Edina, Balogh Csongor, Kínai tánc: Karin Iwata, Varga Máté

Orosz tánc: José Blasco Pastor, Matola Dávid

Nagyszülők: Csethe Kata, Lovas Pál Liszt-díjas Érdemes és Kiváló művész

Szülők: Marina Pérez Ahedo, Kis Jana Luca, Erdélyi Zsombor, Szendrői Bence, Varga Máté

Ólomkatonák, vendég és utcagyerekek, karácsonyfadíszek: Bors Minka, Chvojka Zsombor, Csontos Lara, Halmi Noel Gábor, Hargitai-Fehér Félix, Hergenrőder Léna, Kachovetz Kinga Anna, Kárpáti Luca, Kiss Mátyás, Králik Bertalan, Mandel Eszter, Müller Félix, Nagy Liliróza, Péter Panna, Péter Szofi, Schneider Gréta, Szabó-Vertán Csenge

 

A Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett és a Bóbita Bábszínház hagyományteremtő céllal állítja színpadra a Kodály Központban a nagy klasszikust, A diótörőt. 

Pjotr Iljics Csajkovszkij A diótörő című remekműve a világ balett színpadjainak állandó és megunhatatlan darabja, reményeik szerint nem csak Pécs, hanem a régió, az ide érkező vendégek közkedvelt karácsonyt megelőző családi programja lesz. A mű szimbólumrendszere minden korszak gyermekei számára érzékletes módon jeleníti meg azt, hogy a gyermeki fantázia szabadon szárnyaló, színes és kalandos. Ezt az alkotók a produkció címével is hangsúlyozzák: A diótörő – karácsonyi varázslat, Zene, tánc és mese egy estén.

És hogy még izgalmasabb legyen ez a vállalkozás, a Bóbita Bábszínház művésze az előadás tevőleges résztvevőjeként lesz jelen a produkcióban: a kezében lévő Diótörő bábbal segíti a nézőket.

A produkció alkotógárdája:az előadás rendezője Böhm György, Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas dramaturg-rendező, alkotótársa Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas koreográfus, a díszlettervező Michac Gábor, a jelmeztervező Rományi Nóra, a koreográfus asszisztense Kovács Zsuzsanna. Közreműködik a Pécsi Balett, Czéh Dániel bábszínész, a Pannon Filharmonikusok, vezényel Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere.

A produkció a Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett és Bóbita Bábszínház koprodukciójában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Koncert kép

. . . . . . . . . 

Pjotr Iljics Csajkovszkij A diótörő című remekműve a világ balett színpadjainak állandó és megunhatatlan darabja. Ez a mű a zeneszerző utolsó balettje, egyben utolsó színpadi műve. A diótörő előadásain, generációk nőttek fel, és kerültek közelebb a zenéhez és a tánchoz. A mű szimbólumrendszere minden korszak gyermekei számára érzékletes módon jeleníti meg azt, hogy a gyermeki fantázia szabadon szárnyaló, színes és kalandos. A történet alapjául E. T. A. Hoffmann Diótörő és az egérkirály című meséje szolgált. A történet szerint karácsony éjszakáján kezdődik a jó Diótörő és a gonosz Egérkirály háborúja, és Marika váratlanul a csata kellős közepébe pottyan. Diótörő – akinek valódi kilétét a mese végéig homály fedi -  bátorságának és jó szívének köszönhetően legyőzi a gonosz Egérkirályt, s ezzel önmagáról is elhárítja a rontást. Marikát csodálatos utazásra viszi a játékok országába, ahol a bűvös képzelet uralkodik.

Fantasztikus lehetőség előtt áll a Pécsi Balett társulata és a város közönsége, először lesz látható és hallható e mű a Pannon Filharmonikusok élő zenei kíséretével. És hogy még izgalmasabb legyen ez a vállalkozás, a Bóbita Bábszínház művésze néha narrátorként, néha pedig az előadás tevőleges résztvevőjeként lesz jelen a produkcióban. A kezében lévő Diótörő bábbal segíti a nézőket. Előadásunk nem kíván aktualizálni, hiszen A diótörőnek pont a varázslatos karácsonyi álom a lényege.

További információk, szereposztás a Pécsi Balett honlapján IDE kattintva érhető el!

Koncert kép

Pécsi Balett

Bóbita Bábszínház

Koncert kép
A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992