Liszt Ferenc Nemzetközi Ifjúsági Zongoraverseny Gálakoncert

Kodály Zoltán: Galántai táncok
Liszt Ferenc: A-dúr zongoraverseny
Liszt Ferenc: Les Preludes

Balog József – zongora

Vezényel: Vásáry Tamás

Koncert várható hossza: 60 perc
Jegyárak: 2600 Ft, 2000 Ft
Jegyvásárlás

Az augusztusban Pécsett megrendezésre kerülő első Liszt Ferenc Nemzetközi Ifjúsági Klasszikus Zenei Hét záró napján a Kodály Központban adott koncert első felében a zongoraverseny korosztályi nyerteseinek előadására kerül sor, majd a díjátadó után a Pannon Filharmonikusok hangversenyét hallhatja a közönség, melyen Kodály Zoltán Galántai táncok című műve és két Liszt-darab, a Les Preludes és az A-dúr zongoraverseny hangzik el. Utóbbi a Fischer Annie ösztöndíjas zongoraművész, Balog József tolmácsolásában szólal meg. Az est karmestere egyben az egyhetes verseny zsűrijének elnöke, a 86 éves zenei fenomén Vásáry Tamás, dirigens és zongoraművész, egyike a világ azon 10 zenészének, aki az UNESCO Mozart Díj kitüntetettje.
A Liszt Ferenc Nemzetközi Ifjúsági Klasszikus Zenei Hét azzal a céllal jött létre, hogy alapot nyújtson a fejlődésnek és kommunikációs platformot biztosítson a világ zenekedvelő fiataljainak. Az ifjúság új generációja nemcsak zenei képességeinek fejlődését éri el, hanem nemzetközi ismertséget szerez és új barátságokat köt. A különböző országok zenei színvonalát fejlesztve a haladás új lehetőségét eredményezi számos területen.
A program fővédnöke Dr. Hoppál Péter (egyházzenész, Pécs és térsége országgyűlési képviselője, a PTE Művészeti Kar egyetemi adjunktusa, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának Alelnöke) és Tang Muhai, világszínvonalú karmester, aki több neves szimfonikus zenekar vezető karmestere volt már Kínában és világszerte.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552