Liszt Ferenc Nemzetközi Ifjúsági Zongoraverseny Gálakoncert

Kodály Zoltán: Galántai táncok
Liszt Ferenc: A-dúr zongoraverseny
Liszt Ferenc: Les Preludes

Balog József – zongora

Vezényel: Vásáry Tamás

Koncert várható hossza: 60 perc
Jegyárak: 2600 Ft, 2000 Ft
Jegyvásárlás

Az augusztusban Pécsett megrendezésre kerülő első Liszt Ferenc Nemzetközi Ifjúsági Klasszikus Zenei Hét záró napján a Kodály Központban adott koncert első felében a zongoraverseny korosztályi nyerteseinek előadására kerül sor, majd a díjátadó után a Pannon Filharmonikusok hangversenyét hallhatja a közönség, melyen Kodály Zoltán Galántai táncok című műve és két Liszt-darab, a Les Preludes és az A-dúr zongoraverseny hangzik el. Utóbbi a Fischer Annie ösztöndíjas zongoraművész, Balog József tolmácsolásában szólal meg. Az est karmestere egyben az egyhetes verseny zsűrijének elnöke, a 86 éves zenei fenomén Vásáry Tamás, dirigens és zongoraművész, egyike a világ azon 10 zenészének, aki az UNESCO Mozart Díj kitüntetettje.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Ifjúsági Klasszikus Zenei Hét azzal a céllal jött létre, hogy alapot nyújtson a fejlődésnek és kommunikációs platformot biztosítson a világ zenekedvelő fiataljainak. Az ifjúság új generációja nemcsak zenei képességeinek fejlődését éri el, hanem nemzetközi ismertséget szerez és új barátságokat köt. A különböző országok zenei színvonalát fejlesztve a haladás új lehetőségét eredményezi számos területen.

A program fővédnöke Dr. Hoppál Péter (egyházzenész, Pécs és térsége országgyűlési képviselője, a PTE Művészeti Kar egyetemi adjunktusa, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának Alelnöke) és Tang Muhai, világszínvonalú karmester, aki több neves szimfonikus zenekar vezető karmestere volt már Kínában és világszerte.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei
A Pannon Filharmonikusok hangversenyei aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a koncerteken eltöltött időnk a minőségi kikapcsolódáson túl a zene közös megteremtésének idejévé nemesüljön.
Bérlet vásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552