1 2 3

Eötvös 75

Eötvös Péter: The Gliding of the Eagle in the Skies
Eötvös Péter: Alle vittime senza nome - hazai bemutató
Eötvös Péter: Halleluja - Oratorium balbulum

Eric Stoklossa – tenor
Iris Vermillion – mezzo
Mácsai Pál – narrátor
Magyar Rádió Énekkara (karig.: Pad Zoltán)
Fazekas Gergely – műsorvezető

Vezényel: Eötvös Péter

Jegyárak: 6500, 5500, 4500, 1000
Jegyvásárlás

A mai klasszikus zenei életben igazán ritkán adatik meg valakinek, hogy karmesterként és zeneszerzőként is egyformán elismert legyen, és ez az elismertség ne csak saját hazájára, hanem egész Európára, sőt, a tengeren túlra is kiterjedjék. Annál nagyobb öröm lehet számunkra, hogy e kevesek között egy magyart is tudhatunk, Eötvös Pétert, akit ezen a hangversenyen 75. születésnapja alkalmából is köszöntünk. Életpályájának további különlegessége, hogy számos műfajban jelentőset alkotott, és utóbbi évtizedeiben talán éppen azon a területen, ahol a legnehezebb egy kortárs szerzőnek szót érteni a közönséggel: az opera műfajában. Mégis, szinte folyamatosan műsoron van valamelyik színpadi műve a világ valamely pontján. Műveltsége és stílusa egyaránt egyesítő és szerteágazó. Ezt sejteti a műsorválasztás is, melyben angol, olasz és latin nyelvű művek követik egymást. És lévén, hogy nemcsak a zeneszerzőt, a karmestert is ünnepeljük, ki más lehetne az est karmestere, mint maga a szerző, Eötvös Péter?!

Koncert kép
Koncert kép

Eötvös Péter Oratorium balbulum című operájához írt Esterhazy Péter szövegnek csupán töredéke került be az opera végleges szövegkönyvébe. Az eredeti teljes szöveget Mácsai Pál előadásában lesz hallható a koncert előtt a Müpában. 
A felolvasásra a belépés az Eötvös 75 koncertre érkező jegy- és bérletvásárlók számára díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni IDE kattintva lehet az ürlap kitöltésével. 

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992