Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Pannonicum 2016/2017.

Bérlet megvásárlása

 

PANNONICUM-bérlet

A népszerű dallamok és a megbízható előadók kedvelőinek ajánljuk szombat esti, bérletes sorozatunkat a Kodály Központban, melyet elsősorban azoknak állítottunk össze, akik kikapcsolódni vágynak! A sorozat évi öt előre meghatározott koncertből áll, melyek 18.00 órakor kezdődnek, és plusz egy választható hangversennyel egészülnek ki. A borongós októberben induló bérletet nyitó Debussy-mű az évad során többször felidézésre kerülő mediterrán életérzést tárja azonnal elénk, melyet a szaxofon különleges, latinos hangzása erősít. Mendelssohn és Saint-Saëns ugyancsak déli tájakra kalauzolja a hallgatót,    míg Beethoven leghíresebb alkotásai − a nyitánytól a versenyművön át a szimfóniákig − az ember természettel való kapcsolatába nyújtanak betekintést. A jól ismert V. „Sors” szimfónia zakatolva lüktető ritmusa az élet elkerülhetetlen menetelését tárja elénk, a Pastorale a természet szépségeivel bűvöl el, míg a mindenki számára ismert Egmont-nyitány − az ’56-os forradalom emblematikus indulójaként − a szabadságvágy érzésének felidézője. A sorozatban a Bartók-emlékév apropóján a zeneszerző egyetlen, még életében kiadott hegedűversenyét és A fából faragott királyfi című művét adjuk elő, mindkettő az alkotó legismertebb darabjai közé tartozik. A fából faragott királyfi Sztravinszkij – talán legtöbbször játszott − Pulcinellájával együtt kerül előadásra, melyet a Pécsi Balett táncosai tesznek felejthetetlenné. Bérleteseink a közkedvelt hegedű- és zongoraconertók mellett a szaxofonversenyek ritkán hallható világába is beavatást nyernek. A közönség e sorozat keretében találkozhat először a karmesteri pódiumon Gérard Korstennel, és olyan dirigenseket üdvözölhet újra, mint Kobajasi Kenicsiró, Kocsis Zoltán vagy Howard Williams.

 

A 2016/2017-es évadban a nemzetközi zenei élet hangszeres olimpiáinak emlékezetes tehetségei lépnek a Pannon Filharmonikusokkal a Müpa és a Kodály Központ színpadára. A legnagyobbak sorából hívtuk Rahmanyinov, Brahms, Elgar, William Walton és Schumann műveinek tolmácsolóit, olyanokat, akik már fiatalon legendává váltak e megmérettetések történetében. Akiko Suwanai a valaha volt legfiatalabb hegedűművészként nyerte meg a Nemzetközi Csajkovszkij-versenyt, Marie-Elisabeth Hecker a Nemzetközi Rosztropovics-csellóverseny zsűrijét annyira lenyűgözte, hogy ragyogó és lebilincselő játékáért – a verseny történetében egyedülálló módon – a fődíj mellett két további különdíjat vehetett át.

A sportolók olimpiai győzelme pályájuk csúcsát jelenti. A muzsikusok számára a hangszeres olimpiák mérföldkövek: a hangszer királynőivé és uralkodóivá válnak a győztesek. Lemezfelvételi lehetőségek, hangversenytermek nyílnak meg előttük a tehetségük, művészetük kibontakoztatására. Szólistáink nem fiatal tehetségek már. Egykori versenygyőzelmükre épített szólókarrierjük ma is felfelé ível, az érett és elmélyült művész hangján szólaltatja meg Fenyő László a gordonkát vagy Bogányi Gergely a zongorát. Andrej Gavrilov az Accademia Musicale Chigiana nemzetközi elismerését olyan kiválóságok sorában kapta meg, mint Gidon Kremer vagy Anne Sophie Mutter. Gavrilov a számos nemzetközi díjat és sikert követő visszavonulás, majd megújulás után ma is méltó az itáliai zsűri egykori kritikájára, mely szerint ő „a valaha élt legnagyobb zongoraművész”.

+1 KONCERT
A Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként látogatható koncertekről bérleteseinket e-mailben vagy telefonon értesítjük.

Bérletújítás
2016. április 5-től június 20-ig a Kodály Központban
Cím: 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10.00 – 18.00 óráig, vasárnap szünnap. Vasárnapi rendezvény esetén a pénztár másfél órával az előadás kezdete előtt nyit. Telefon: +36-72-500-300

Bérletváltás
Bérletek kaphatók 2016. április 1-jétől az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (Sorozatonként változó az időpont!), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig Pécsett, a Kodály Központban, országszerte, a Ticket Expressz jegyirodákban, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

Bérletárak: 

Teljes árú: 24.900 Ft, 21.000 Ft, 15.900 Ft

Nyugdíjas: 18.000 Ft, 15.000 Ft, 12.000 Ft


Csoportos bérletvásárlás esetén, 10 fő felett egyedi kedvezményt adunk!

Bérletét fizetheti két egyenlő részletben is!
Az I. részlet (bérletár fele) a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet vásárlásakor fizetendő.
A II. részlet (a bérletár második fele) befizetésének határideje: 2016. december 15.
A II. részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti.
Megértését köszönjük!

A Kodály Központ pénztárában PayPass bankkártyás fizetési lehetőséggel állunk rendelkezésére, elfogadjuk a SZÉP kártyát, az Erzsébet-utalványt és az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát is.
 

Évadnyitó hangversenyünkön bérleteseink közül kisorsoljuk azt a szerencsés nyertest, aki meglepetésutazást nyer!

Korábbi fellépések:

Klasszikus Kobajasi 2017. május 13. 18:00
A Királyfi és Pulcinella tánca 2017. március 25. 18:00
Ihlető természet - Kocsis Zoltán emlékének ajánlva 2017. február 04. 18:00
Az egyetlen hegedűverseny 2016. november 19. 18:00
Latin szaxofon 2016. október 01. 18:00

Rendezvénynaptár

Music by

jan 25. | 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Hollerung Gábor

Fehéren izzó hegedű - Gyermán István 80.

jan 27. | 18:00 | Kodály Központ

vezényel: Ligeti András

Amerikai anzix

febr 3. | 18:00 | Kodály Központ

vezényel: Korsten Gérard

Vendégségben Debrecenben

febr 5. | 19:30 | Kölcsey Központ

vezényel: Bogányi Tibor

Csigaház V. - Búgócsigák

febr 10. | 15:30 | Kodály Központ

Csigaház V. - Búgócsigák

febr 10. | 17:00 | Kodály Központ