Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Kodály-bérlet 2016/2017.

Bérlet megvásárlása

 

KODÁLY-bérlet

A Kodály-bérlet a „gyakorlott” komolyzene-rajongók fellegvára a Kodály Központban. A csütörtök esténként hallható koncertsorozat végigkíséri a hallgatót az egész évadon, zenei csemegéket kínálva hónapról hónapra. E bérlet kínálata időben nem csupán a következő évadon vonul át, hanem a zenetörténet korszakain is: a barokktól kezdődően egészen a XX. század elejéig találhatunk kedvünkre való alkotásokat. A méltán népszerű zeneszerzők művei mellett olyan ritkaságokat is műsorra tűz a zenekar, melyek előadása a Kodály Központ térbeli adottságainak és akusztikájának köszönhetően vált lehetővé. Ilyen lesz a bérletnyitó koncerten − a Bartók-emlékév keretében elhangzó, A csodálatos mandarin című szvit után − Sztravinszkij Oedipus rex címet viselő, latin nyelvű, oratorikus operája, melyet a pécsi közönség első alkalommal hallhat a Pannon Filharmonikusok előadásában. A Breitner-bérlettel közös hat hangverseny műsorában Beethoven, Elgar, J.S. Bach, Sibelius, Enescu, Rahmanyinov és Brahms közismert darabjain túl William Walton hegedűversenye, valamint Szymanowski Koncertnyitánya jelent kuriózumot. A Kodály- bérlet mellett döntő közönség további három egyedi koncerttel gazdagodik. Novemberben Richard Strauss Till Eulenspiegel csínyjei című műve és Az árnyék nélküli asszony ígér sokrétű élményt a Fenyő László és Bogányi Tibor közös csellójátékával kezdődő koncerten, míg januárban az orosz „legek” előtt tisztelgünk: Rahmanyinov legnehezebb zongoraversenye, Sztravinszkij egyik legismertebb kompozíciója és az orosz szólisták leginkább virtuóz zongoraművésze, Andrej Gavrilov lesz hallható. A zenekar a Müpával együttműködésben májusban szintén rendkívüli produkciót állít színpadra: Vincenzo Bellini utolsó operája az olasz Riccardi Frizza vezényletével egyszerre repíti el a Kodály Központ közönségét az operajátszás itáliai hazájába és A puritánok című alkotás Skóciájába. A Kodály-bérlet a kilenc előre meghatározott koncert mellett +1 szabadon választható hangversenyt is kínál!

 

A 2016/2017-es évadban a nemzetközi zenei élet hangszeres olimpiáinak emlékezetes tehetségei lépnek a Pannon Filharmonikusokkal a Müpa és a Kodály Központ színpadára. A legnagyobbak sorából hívtuk Rahmanyinov, Brahms, Elgar, William Walton és Schumann műveinek tolmácsolóit, olyanokat, akik már fiatalon legendává váltak e megmérettetések történetében. Akiko Suwanai a valaha volt legfiatalabb hegedűművészként nyerte meg a Nemzetközi Csajkovszkij-versenyt, Marie-Elisabeth Hecker a Nemzetközi Rosztropovics-csellóverseny zsűrijét annyira lenyűgözte, hogy ragyogó és lebilincselő játékáért – a verseny történetében egyedülálló módon – a fődíj mellett két további különdíjat vehetett át.

 

A sportolók olimpiai győzelme pályájuk csúcsát jelenti. A muzsikusok számára a hangszeres olimpiák mérföldkövek: a hangszer királynőivé és uralkodóivá válnak a győztesek. Lemezfelvételi lehetőségek, hangversenytermek nyílnak meg előttük a tehetségük, művészetük kibontakoztatására. Szólistáink nem fiatal tehetségek már. Egykori versenygyőzelmükre épített szólókarrierjük ma is felfelé ível, az érett és elmélyült művész hangján szólaltatja meg Fenyő László a gordonkát vagy Bogányi Gergely a zongorát. Andrej Gavrilov az Accademia Musicale Chigiana nemzetközi elismerését olyan kiválóságok sorában kapta meg, mint Gidon Kremer vagy Anne Sophie Mutter. Gavrilov a számos nemzetközi díjat és sikert követő visszavonulás, majd megújulás után ma is méltó az itáliai zsűri egykori kritikájára, mely szerint ő „a valaha élt legnagyobb zongoraművész”.

 

+1 KONCERT

A Kodály-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként látogatható koncertekről bérleteseinket e-mailben vagy telefonon értesítjük.

 

Bérletújítás

2016. április 5-től június 20-ig a Kodály Központban

Cím: 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10.00 – 18.00 óráig, vasárnap szünnap. Vasárnapi rendezvény esetén a pénztár másfél órával az előadás kezdete előtt nyit. Telefon: +36-72-500-300

 

Bérletváltás

Bérletek kaphatók 2016. április 1-jétől az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (Sorozatonként változó az időpont!), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig Pécsett, a Kodály Központban, országszerte, a Ticket Expressz jegyirodákban, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

Bérletárak

Teljes árú: 26.800 Ft, 22.900 Ft, 17.800 Ft

Nyugdíjas: 21.700 Ft, 18.700 Ft, 16.900 Ft

 

Csoportos bérletvásárlás esetén, 10 fő felett egyedi kedvezményt adunk!

 

Bérletét fizetheti két egyenlő részletben is!

Az I. részlet (bérletár fele) a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet vásárlásakor fizetendő.
A II. részlet (a bérletár második fele) befizetésének határideje: 2016. december 15.
A II. részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti.
Megértését köszönjük!

 

A Kodály Központ pénztárában PayPass bankkártyás fizetési lehetőséggel állunk rendelkezésére, elfogadjuk a SZÉP kártyát, az Erzsébet-utalványt és az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát is.

 

Évadnyitó hangversenyünkön bérleteseink közül kisorsoljuk azt a szerencsés nyertest, aki meglepetésutazást nyer!

 

 

Korábbi fellépések:

Finn poéták 2017. június 01. 19:00
A puritánok 2017. május 22. 19:00
Marie és Elgar 2017. május 04. 19:00
Rapszódia és Akiko 2017. március 09. 19:00
Leningrádi szimfónia 2017. január 19. 19:00
Brahms és Bogányi 2016. december 15. 19:00
Csínyek és árnyak 2016. november 10. 19:00
Barokk esszencia 2016. október 13. 19:00
Oedipus rex 2016. szeptember 08. 19:00

Rendezvénynaptár

Music by

jan 25. | 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Hollerung Gábor

Fehéren izzó hegedű - Gyermán István 80.

jan 27. | 18:00 | Kodály Központ

vezényel: Ligeti András

Amerikai anzix

febr 3. | 18:00 | Kodály Központ

vezényel: Korsten Gérard

Vendégségben Debrecenben

febr 5. | 19:30 | Kölcsey Központ

vezényel: Bogányi Tibor

Csigaház V. - Búgócsigák

febr 10. | 15:30 | Kodály Központ

Csigaház V. - Búgócsigák

febr 10. | 17:00 | Kodály Központ