Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Breitner-bérlet 2016/2017.

Bérlet megvásárlása

 

BREITNER-bérlet

A Breitner-bérletet a Kodály-bérlethez hasonlóan azoknak ajánljuk, akik az egész évad során szeretnének hangversenyre járni. A sorozat koncertjei − kevés kivétellel − szintén csütörtök esténként, 19.00 órakor kezdődnek, és szeptembertől júniusig kínálnak zenei programot. A Kodály-bérlettel közös hat hangverseny műsora egyszerre népszerű és újszerű, megtaláljuk benne az ismert dallamokat és a Pécsett először elhangzó műveket is. A koncertek szólóhangszerei a legnépszerűbb instrumentumok sorából kerülnek ki, köztük a fuvolával, a hegedűvel és a gordonkával, de természetesen nem maradhat el a zongora sem. A bérletnyitó koncert operaelőadása zenés színházi élményt nyújt, a szólisták és énekesek a nemzetközi zenei élet élvonalából kerülnek ki. A Breitner-bérlet hangversenyein már évtizedes hagyomány, hogy a zenekar a klasszikus művek más arcát mutatja meg, illetve új zenei tájak felé kalauzolja a közönséget. Filmzenei hangversenyünket ezúttal ismét a téma szakavatott zenekara, a Budapesti Dohnányi Zenekar játéka teszi emlékezetessé. A bérletsorozatba tartozó decemberi hangversenyen Horvátország vezető szimfonikus zenekara, a Zágrábi Filharmonikus Zenekar vendégszerepel Beethoven közkedvelt Hármasversenyének előadásával, melyen a hegedű, a gordonka és a zongora virtuóz játékát élvezheti a hallgatóság. A bérlet hangversenyeinek közönsége újra köszöntheti a karmesteri pódiumon Gilbert Vargát, aki a tragikus sorsú zseni, Csajkovszkij gyönyörű V. szimfóniáját dirigálja a következő évadban. A Breitner-bérlet a kilenc előre meghatározott koncert mellett +1 szabadon választható hangversenyt is magában foglal!

 

A 2016/2017-es évadban a nemzetközi zenei élet hangszeres olimpiáinak emlékezetes tehetségei lépnek a Pannon Filharmonikusokkal a Müpa és a Kodály Központ színpadára. A legnagyobbak sorából hívtuk Rahmanyinov, Brahms, Elgar, William Walton és Schumann műveinek tolmácsolóit, olyanokat, akik már fiatalon legendává váltak e megmérettetések történetében. Akiko Suwanai a valaha volt legfiatalabb hegedűművészként nyerte meg a Nemzetközi Csajkovszkij-versenyt, Marie-Elisabeth Hecker a Nemzetközi Rosztropovics-csellóverseny zsűrijét annyira lenyűgözte, hogy ragyogó és lebilincselő játékáért – a verseny történetében egyedülálló módon – a fődíj mellett két további különdíjat vehetett át.

 

A sportolók olimpiai győzelme pályájuk csúcsát jelenti. A muzsikusok számára a hangszeres olimpiák mérföldkövek: a hangszer királynőivé és uralkodóivá válnak a győztesek. Lemezfelvételi lehetőségek, hangversenytermek nyílnak meg előttük a tehetségük, művészetük kibontakoztatására. Szólistáink nem fiatal tehetségek már. Egykori versenygyőzelmükre épített szólókarrierjük ma is felfelé ível, az érett és elmélyült művész hangján szólaltatja meg Fenyő László a gordonkát vagy Bogányi Gergely a zongorát. Andrej Gavrilov az Accademia Musicale Chigiana nemzetközi elismerését olyan kiválóságok sorában kapta meg, mint Gidon Kremer vagy Anne Sophie Mutter. Gavrilov a számos nemzetközi díjat és sikert követő visszavonulás, majd megújulás után ma is méltó az itáliai zsűri egykori kritikájára, mely szerint ő „a valaha élt legnagyobb zongoraművész”.

 

+1 KONCERT
A Breitner-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként látogatható koncertekről bérleteseinket e-mailben vagy telefonon értesítjük.

 

Bérletújítás
2016. április 5-től június 20-ig a Kodály Központban
Cím: 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10.00 – 18.00 óráig, vasárnap szünnap. Vasárnapi rendezvény esetén a pénztár másfél órával az előadás kezdete előtt nyit. Telefon: +36-72-500-300

 

Bérletváltás
Bérletek kaphatók 2016. április 1-jétől az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (Sorozatonként változó az időpont!), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig Pécsett, a Kodály Központban, országszerte, a Ticket Expressz jegyirodákban, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

Bérletárak
Teljes árú: 26.800 Ft, 22.900 Ft, 17.800 Ft
Nyugdíjas: 21.700 Ft, 18.700 Ft, 16.900 Ft

 

Csoportos bérletvásárlás esetén, 10 fő felett egyedi kedvezményt adunk!

 

Bérletét fizetheti két egyenlő részletben is!
Az I. részlet (bérletár fele) a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet vásárlásakor fizetendő.
A II. részlet (a bérletár második fele) befizetésének határideje: 2016. december 15.
A II. részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti.
Megértését köszönjük!

 

A Kodály Központ pénztárában PayPass bankkártyás fizetési lehetőséggel állunk rendelkezésére, elfogadjuk a SZÉP kártyát, az Erzsébet-utalványt és az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát is.

 

Évadnyitó hangversenyünkön bérleteseink közül kisorsoljuk azt a szerencsés nyertest, aki meglepetésutazást nyer!

Korábbi fellépések:

Finn poéták 2017. június 01. 19:00
Marie és Elgar 2017. május 04. 19:00
Csajkovszkij: Az ötödik 2017. április 06. 19:00
Rapszódia és Akiko 2017. március 09. 19:00
Music by… 2017. február 28. 19:00
Brahms és Bogányi 2016. december 15. 19:00
Zágrábi Filharmonikus Zenekar 2016. december 01. 19:00
Barokk esszencia 2016. október 13. 19:00
Oedipus rex 2016. szeptember 08. 19:00

Rendezvénynaptár

Kontinenseken át

febr 22. | 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Gilbert Varga

E.ON koncertsorozat: Kontinenseken át

febr 23. | 19:30 | MÜPA

vezényel: Gilbert Varga

Művészbejáró 3. - Zene karnyújtásnyira

márc 1. | 19:00 | Kodály Központ

Akváriumi keringő 2.

márc 2. | 16:00 | Pécs Zoo

Csigaház VI. - Réztestű fák

márc 3. | 15:30 | Kodály Központ

Csigaház VI. - Réztestű fák

márc 3. | 17:00 | Kodály Központ