Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Csigaház: Szólj, síp, szólj!

2017. ápr 29 17:00 | Kodály Központ

Gyerekeknek (8 éves kor alatt) |

Zenekar

Pannon Filharmonikusok

Közreműködik

Aubrecht Dénes

klarinét

Molnár Dániel

klarinét

Török Elek

klarinét

Kiss Szabolcs - Csigabá

Szendrői Zsuzsanna - Csiganyó

Jegyárak: 1490 Ft/gyerek, 500 Ft/kísérő

A műsorról

Csigaház – fél komolyan a komolyzenéről

Illetve teljesen komolyan, mégis olyan formában, amely a 3-8 évesek számára is befogadható. Vagyis játékosan, ötletesen, sok-sok zenével, a klasszikus hangszereket bemutatva a jövő generációjának. Csigabá, ahogy a műsorban Kiss Szabolcs harsonaművészt hívják, nyitott, vidám személyiség, aki művésztársaival gyakran a humor nyelvén kommunikál. Az ő ajánlásával várjuk szeretettel a családokat a Csigaház sorozaton!


„Vannak fő pilléreink, az egyik ilyen a mese, amely minden előadásban szerepet kap és ezeket a történeteket én találom ki. A tömör lényegük, hogy mindig a jó győz, és a zenei alátámasztás, illusztráció a mese tartalmát erősíti. Előadásaink állandó elemei a versek és a népdalok, kihagyhatatlan a közös éneklés és a tánc, amely megmozgatja, akcióban tartja a gyerekeket. A változást mindig a felhasznált klasszikus zenének a vonulata jelenti.


Most jött el az az évad, amely témában visszatérő anyagokat is tartalmaz majd. Ősszel elmegyünk vadászni négy tehetséges kürtösünk segítségével, aztán egy vonós kvartett mutatja be a bennük rejlő lehetőségeket és szépségeket. Őket a fuvolisták és egy fagottos követi novemberben, akik II. Frigyes királyi udvarába repítik a gyereksereget. Karácsonykor négy hegedűs fog téli hangulatot varázsolni, az „Ezüst hegedűk” címet viseli majd az előadás. Boros Misi tanárnőjét, Megyimóreczné Schmidt Ildikót köszöntjük januárban, közreműködésével a zongora lesz a főszereplő „feketén-fehéren”. A januári előadás terveink szerint kimondottan beszélgetős lesz, kihasználva az ő hihetetlen zenepedagógiai tudását.


Februárban a gyerekek egyik nagy kedvencét, az ütőhangszerek bemutatkozását láthatjuk, hallhatjuk. Mindig van lehetőség a hangszerek kipróbálására, de általában a dobok, a csörgők a legnépszerűbbek és persze a leghangosabbak is! A „reggeli trombita show” nem kevésbé hangosan avatja be a közönséget a rézfúvósok megszólaltatásának rejtelmeibe, természetesen itt is játékosan és a klasszikus zene segítségével. Hogy egy kissé oldjuk a hangulatot és ismerős zenei motívumokat is csempésszünk a hallgatóság fülébe, rajzfilm zenéket is iktatunk a műsorainkba, és a népdalok is az én átiratomban kerülnek a gyerekek elé. Vannak kollégáim, akik gyermekeiket rendszeresen hozzák az előadásainkra, szép számmal akadnak olyan szülők, akiknek a hangszeres zene a hobbijuk, de ugyanúgy vannak olyanok, akiket a zene csak gyönyörködtet, nem voltak hangszeres tanulmányaik. Én mindenkinek ajánlom a Csigaházat, mivel ugyanúgy megtalálja mindhárom csoport apraja-nagyja a maga örömét, ezt tapasztalatból mondom.” (Kiss Szabolcs)

 

A Csigaház sorozat támogatója a Naturalé és az NKA.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Értesüljön a legfrissebb információkról!

Rendezvénynaptár

Kontinenseken át

febr 22. | 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Gilbert Varga

E.ON koncertsorozat: Kontinenseken át

febr 23. | 19:30 | MÜPA

vezényel: Gilbert Varga

Művészbejáró 3. - Zene karnyújtásnyira

márc 1. | 19:00 | Kodály Központ

Akváriumi keringő 2.

márc 2. | 16:00 | Pécs Zoo

Csigaház VI. - Réztestű fák

márc 3. | 15:30 | Kodály Központ

Csigaház VI. - Réztestű fák

márc 3. | 17:00 | Kodály Központ