1 2 3

Messiás - Elmarad!

Georg Friedrich Händel: Messiás

Ducza Nóra – szoprán
Jónás Krisztina – szoprán
Bakos Kornélia – alt
Biri Gergely – tenor
Jekl László – basszus
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Dobos László és Vass András)
Savaria Barokk Zenekar

Vezényel: Németh Pál

Jegyárak: » 1990 » 2990 » 3990 Ft » A december 21-i Karácsonyi Ünnepi Hangversenyre és a január 14-i „Messiás” koncertünkre is jegyet váltók 30%-os kedvezménnyel vásárolhatnak kombinált jegyet a Kodály Központ jegypénztárában.
Jegyvásárlás

Händel Messiása a barokk zene és általában az oratóriumtörténet egyik legismertebb és legnagyobb hatású alkotása. A tisztán bibliai szövegekből összeállított háromrészes mű mintául szolgált Haydn számára két kései oratóriumának megkomponálásakor, de tablóképszerű, nem szigorúan történeti szerkesztésű, inkább szemlélődő jellege Liszt Krisztusában is visszaköszön. Händel számára ez a mű hozta el az igazi áttörést a zeneszerzői sikerek terén, annak ellenére, hogy az egész estés művet még saját magához képest is rendkívül gyors tempóban, 24 nap alatt komponálta meg. Bár ebben segítségére volt néhány korábbi művének az újbóli felhasználása is. A három részből álló oratórium első része a Megváltó megjövendöléséhez és megszületéséhez kapcsolódik, a második rész földi életével, halálával és feltámadásával foglalkozik, míg a harmadik afféle filozofikus epilógus, mely az örök életet és a világ végső napjait szemléli. A második rész zárókórusa, a Halleluja a zenetörténet leghíresebb tételei közé került.

A Pannon Filharmonikusok szeretettel hívja hangversenyeire kedves közönségét a Magyarország télen is vár! kampány keretében.

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992