1 2 3

Kodály Aperitif 2021 Modern Art Orchestra: Tizenöt magyar parasztdal

Jegyárak: 1500 Ft – Sétáló napijegy » 2500 Ft – Pokrócos napijegy » 3000 Ft – Terasz napijegy » 3000 Ft – Ülő napijegy » 4500 Ft – Páholy napijegy » Részletek a www.kodalyaperitif.hu oldalon!
Jegyvásárlás
1/0

Bartók Béla átiratai a nemzetközileg is jegyzett nagyzenekar, a Modern Art Orchestra előadásában szólalnak meg.

Vendégek:

Borbély Mihály - szaxofon

Dresh Mihály – szaxofon

Gőz László – trombita

Harcsa Veronika  – ének

Szirtes Edina Mókus – ének

Fekete-Kovács Kornél – trombita

 

A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra. A munkafolyamat során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folkmelódia megszólalása között a MAO kiváló zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat.

A MAO tizenegy éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone. 

A koncert zenei anyagát áthatja Bartók öröksége, azt a bizonyos kelet-közép-európai életérzést a MAO egyenesen annak hazájából hozza magával.

 

A Kodály Aperitif programsorozatot az augusztus 20-i ünnep köré szervezték a rendezők, a hosszú hétvégéhez kapcsolódóan, hagyományteremtő céllal. A szervezők eredeti szándéka szerint minden évben ezen emblematikus ünnepünk a rendezvény középpontja. A megelőző napokban már lehetősége van a családoknak bekapcsolódni a kulturális programokba, a hétvége pedig igazi közös nyárbúcsúztató lehet. A Magyar Kormány hatályos 457/2021. (VIII. 3.) rendelete értelmében az államalapítás emlékünnepe keretében megrendezésre kerülő 5 napos rendezvény programjai korlátozás nélkül látogathatóak.

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

RÉSZLETEK A KODÁLY APERITIF PROGRAMSOROZATRÓL, A CSALÁDI, GYERMEK PROGRAMOKRÓL: https://www.kodalyaperitif.hu/

 

 

A program megvalósulását az NKA (a Nemzeti Kulturális Alap) Kulturális Fesztiválok Kollégiuma pályázata támogatja.

A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992