1 2 3

SHIFF „Spirit of Bahrain"

Gálaest a Pannon Filharmonikusokkal

Waheed Alkhan: Visszatérés

Waheed Alkhan – zeneszerző

Vezényel: Bogányi Tibor

Jegyárak: 3990 Ft » 1990 Ft
Jegyvásárlás
Koncert kép

Léteznek még ma is polihisztor zeneszerzők, vagy a komponálás ma már zárt, iskolai tudomány? Léteznek zeneszerzők a nyugati világon kívül is? Például Afrikában, vagy Ázsiában? S ha igen, bekerülhetnek a műveik a magyar koncertrepertoárba? A fenti kérdésekre a válasz: igen. Waheed Alkhan ugyanis bahreini születésű zeneszerző, aki tanulmányait Kairóban végezte, előbb zongora, illetve oboa szakon, később népzenekutatóként, de ugyanebben a városban informatikai képzettséget is szerzett, és saját bevallása szerint legalább annyira üzletemberként és menedzserként tekint magára, mint zenészként. Szeptemberben pedig zeneszerzőként mutatkozik be Pécsett, ahol Visszatérés című művének ősbemutatójára kerül sor. A koncert közönsége elsőként hallhatja a művet, mely hangulatában éppúgy filmzenei, mint népi ihletésű, éppúgy nemzetközi, mint sajátosan közel-keleti. De hogy melyik mennyire, arra az ősbemutatón kaphatunk választ. Érdemes elmenni és meghallgatni, hogy megtudjuk, hova térünk vissza!

A Seven Hills International Film Festival (SHIFF) nemzetközi díszvendége 2018-ban a bahreini királyság, ennek tiszteletére rendezzük a „Spirit of Bahrain” - című gálaestet. A felcsendülő mű, melyet a Pannon Filharmonikusok előadásában hallhatunk Bogányi Tibor vezényletével, a híres bahraini származású Waheed Alkhan zeneműve, melynek címe: Visszatérés.
 

 

A Pannon Filharmonikusok bérletesei, illetve a szeptember 3-i SHIFF 2018 Nyitó gálakoncert valamennyi jegyvásárlója 50%-os kedvezménnyel válthat jegyet az eseményre.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992