1 2 3

A cselló lelke

Antonín Dvořák: h-moll gordonkaverseny
Antonín Dvořák: VII. d-moll szimfónia

Alexander Buzlov – gordonka

Koncert várható hossza: 95 perc
Jegyárak: 5990, 4990, 3990, 1000
Jegyvásárlás

Antonín Dvořák nevéről legtöbbeknek először az Újvilág szimfónia jut eszébe, de ez esetben bár az ő művei töltik ki az egész estét, mégsem ez a műve lesz hallható. Ismeretlen művekről azért még így sem beszélhetünk, hiszen nagyszabású, h-moll gordonkaversenye a gordonkairodalom egyik legjelentősebb és legismertebb darabja. Érdekes ugyanakkor, hogy bár a cselló igen régóta jelen van a zeneszerzők köztudatában, és ma is a közönség egyik nagy kedvence, mégis viszonylag kevés zeneszerző komponált rá versenyművet. Ahogyan a műsor összeállítóit, talán Dvořákot is vezethette az a gondolat, hogy előtérbe helyezze ezt a sokak által háttérben hagyott hangszert, és mintegy pótolja a zeneirodalom hiányzó részét. Ezt persze nemcsak a gordonkaverseny megírásával tette meg, hanem szimfóniáiban és kamaraműveiben is, melyekben újra és újra szólista szerephez jut a cselló. A gordonkaverseny után elhangzó VII. szimfónia persze nemcsak a csellóra fókuszál, hanem színes és nagyszabású hangszerelésével igazi hősi karaktert ábrázol, amelyet bensőséges, romantikusan megkapó pillanatok öveznek. A gordonkaverseny és a szimfónia közötti összekötő kapocs az a szenvedéllyel, hősiességgel, bensőségességgel teli, szélsőséges érzelmi állapotokat felvonultató érett romantika, mely Dvořák művei közül leginkább e két alkotásában érhető tetten.

 

PannoniClub a koncert után A lágy francia gasztronómiából Dvořák és a sör hazájába utazunk. A Széchenyi téri Bazár söröző tulajdonosa, Jozifek Csilla a folyékony kenyeret rajongással szerető karmesterünkkel, Vass Andrással, és az egykoron Prágában tanult pécsi bábszínház-igazgatóval, Sramó Gáborral beszélget. Megidézzük Švejk humorát, a cseh romantikát és a szépséges tájakat. Klubtagjainkat természetesen egy piccolo sörrel és sörkorcsolyával várjuk a büfé jellegzetes cseh kínálata mellett.

A PannoniClub médiatámogatója a Pannon TV. 

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992