Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Ki lesz a következő „Boros Misi”?

Június hetedikén, hétkor, hét ígéretes muzsikusnövendék lép ki a Kodály Központ színpadán a reflektorfénybe a Pannon Filharmonikusokkal

Érdemes évről évre figyelemmel követni a Pannon Filharmonikusok Mesterek és tanítványaik című tehetségtámogató programját, melynek célja, hogy zenekar lehetőséget biztosítson a zeneművészet terén kiemelkedően tehetséges fiataloknak a bemutatkozására. A sorozat keretében láthatta a közönség első alkalommal szólista szerepben Boros Misit a Kodály Központ színpadán, de azóta is egyre több tehetség felfedezését és reflektorfénybe kerülését segíti elő a kivételes program. Idén hét ifjú muzsikusnövendék kap lehetőséget a nagyzenekari bemutatkozásra a Pannon Filharmonikusok kíséretében június 7-én, a Kodály Központban.

Pécs városa számos, mára országosan és nemzetközileg is méltatott muzsikusnak jelenti az origót a zenei pályája során. A kezdetek kezdetén ebben a városban ismerkedett a hangszerével a világ egyik legkeresettebb csellistája, Várdai István, de ugyancsak jól ismert, hogy a még most is igazán ifjú, azonban rendkívül jelentős karrier előtt álló zongoraművész, Boros Misi szintén pécsi. Boros Misi mellett több ígéretes tehetség számára teremtette meg az első alkalmat és a lehetőséget a Pannon Filharmonikusok a Mesterek és tanítványaik című tehetségtámogató programmal, hogy szólistaként, nagyzenekari kísérettel, széles közönség előtt mutassák meg, mire képesek hangszerrel a kezükben.

Az április végi meghallgatáson a dél-dunántúli régió (Pécs, Komló, Mohács) mellett az ország több más pontjáról, így Kaposvárról, Zalaegerszegről és Hévízről 19 muzsikusnövendék érkezett, hogy részt vehessenek a nem mindennapi megmérettetésen. Közülük heten kerültek be a programba, melynek keretében a felkészülést követően június 7-én, 19:00 órakor adhatják első koncertjüket a Kodály Központban. Hangszerválasztásuk és korukat tekintve egyaránt van különbség, hiszen a legfiatalabb köztük 10, míg a legidősebb növendék 16 éves.

A 2017. évi Mesterek és tanítványaik program ifjú tehetségei:
Bagi Flóra - furulya (10 év), Forgó Boglárka - gordonka (15 év), Drahos Botond - harsona/euphonium (13 év), Szentkirályi Boldizsár – szaxofon (15 év), Horváth Apor Boldizsár – zongora (15 év), Nagy Zoltán Ferenc – klarinét (16 év), Remenyik Balázs-zongora (13 év)

A koncert közönsége most részese lehet az élménynek és elsők között élheti át, ahogy a művészpalánták a gyakorlószobából a rivaldafénybe érve felnőnek a feladathoz és tehetségüket bizonyítva elindulnak a zenei pályájukon.

Vissza

Értesüljön a legfrissebb információkról!

Rendezvénynaptár

Művészbejáró 3. - Zene karnyújtásnyira

márc 1. | 19:00 | Kodály Központ

Akváriumi keringő 2.

márc 2. | 16:00 | Pécs Zoo

Csigaház VI. - Réztestű fák

márc 3. | 15:30 | Kodály Központ

Csigaház VI. - Réztestű fák

márc 3. | 17:00 | Kodály Központ

Még1esély! - sorozat rászorulók részére

márc 8. | 10:00 | Kodály Központ

vezényel: Vajda Gergely

A mentor

márc 8. | 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Vajda Gergely