1 2 3

A zene legyen veled! - Adventi felajánlás a Pannon Filharmonikusokkal

Bár a karácsonyhoz közeledünk, a koronavírus egyre messzebbre sodor bennünket egymástól. Szívből jövő öleléseinket a járványtól nem sújtott időszakban sem osztogatjuk mindenkinek, pedig lelkünk mélyén tudjuk, hogy milyen fontos lenne...

Környezetünkben sajnos sok olyan gyermek él, aki hatalmas hátránnyal néz az élet elébe önhibáján kívül. Mindannyiunk felelőssége a magunk módján, a saját különféle eszközeinkkel, erőforrásainkkal segíteni őket abban, hogy boldogabb legyen a gyerekkoruk és hogy értékes életet élő, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Biztosak vagyunk abban, hogy Önök is ismernek olyan intézményeket, tanodákat, otthonokat, vagy akár a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket, családokat támogató szervezeteket, akiket örömmel segítenek. A Pannon Filharmonikusok online meghallgatható muzsikájával a HVG Kiadó gondozásában megjelent Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című gyönyörű és játékosan ismerettetrejsztő kötetre hívjuk fel a figyelmüket! Arra kérjük, hogy vásároljon két kötetet az adventi időszakban, a két kötet ára együtt így csak 6000 Ft. Az egyiket ajándékba gyermekének vagy unokájának, a másikat pedig egy olyan kisgyermeknek, aki halmozottan hátrányos körülmények között él. A pluszban megvásárolt könyveket a Pannon Filharmonikusok eljuttatja az Önök által megjelölt szervezet, otthon, a gyermekek számára.

 

 

A Pannon Filharmonikusok közössége csatlakozott a 2020-as év #AdakozóKedd kampányához és erre hívja közönségét is! Az idei advent során mi magunk a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban, lakásotthonaiban élő hátrányos helyzetű kisgyermekeknek szeretnénk segíteni. 

Ha személyesen nem is, de segítő munkatársakon keresztül idén karácsonykor küldhetünk nekik egy ölelést. A zene ölelését. A HVG kiadásában megjelent Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című kötet segítségével minden adakozó megüzenheti ezeknek a gyerekeknek, hogy ha egyedül érzik magukat, a zene jó társ lehet. Őszintén kívánhatjuk, hogy „A zene legyen veled!”: adjon erőt a vírustól megnehezített mindennapokban, a magányban, a családok nélkül átélt ünnepeken.

 

Milyen fontos lenne mindenki számára a biztonság. ...Megölelni, támaszt nyújtani. Környezetünkben sajnos sok olyan gyermek él, aki nem kap még a szüleitől sem melegséget, hiába is vágyik rá. A hátrányos helyzetű családokból kiemelt és gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedő gyermekek egy része sajnos soha nem kuckózhat vér szerinti szülei ölébe és kérheti, hogy »Anya, mesélj!«

A könyv mesél és a zene társul szegődik. Kitágítja a gyermekek világát. Megmutatja, hogy léteznek évszázadokon át élő értékeink, olyan közös kincseink, amelyek az övék is. A meghallgatásra ajánlott, online elérhető zenei betéteket a Pannon Filharmonikusok muzsikusai játsszák nagy szeretettel.

Kérjük, vásároljon két kötetet az adventi időszakban! Az egyiket ajándékba gyermekének vagy unokájának, a másikat pedig egy olyan kisgyermeknek, aki halmozottan hátrányos családi környezetből került kiemelésre és gyermekotthonban, lakásotthonban nevelkedik. Ezt a kötetet a Pannon Filharmonikusok eljuttatja az érintett gyermekek számára. A két kötet ára együtt így csak 6000 Ft!

Küldjük el együtt a zene ölelését a gyermekeknek!

Zenekarunk működésének nem csupán egyik fontos elvi alapvetése, de tevékenységének valós, konkrét, kézzel fogható eleme is a társadalmi felelősségvállalás – természetesen a zenei értékek megőrzésén túl. Vallják, hogy egy olyan szervezettől, amely tevékenységével tömegekre tud hatást gyakorolni - legyen akár egy zenekar, de bármely művészeti társulat -, elvárható, hogy közjót szolgáló szerepet is felvállaljon.

A Pannon Filharmonikusok évek alatt megteremtett pozíciója egyben kijelöli a társadalmi  felelősségét is. Fontosnak tartja, hogy különböző nemes ügyek mellé álljon, azok üzenetét eljuttassa közönségéhez, és erre hívjon fel másokat is.

Az eredetileg angolul Giving Tuesday-nek nevezett globálisan terjedő mozgalomról már sok információt, illetve az adakozáshoz, vagy annak megszervezéséhez konkrét útmutatást kaphatunk annak magyarországi honlapján. Ugyanis nem csak civil szervezetként, de egyénileg, a családunkkal, vagy akár oktatási intézményként, akár cégünkkel is részt vehetünk az adománygyűjtésben. 2017-től a NIOK Alapítvány (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) lett a #GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete.

„A nap, amikor az egész világ az adományozásért fog össze” - állítja talán túlzás nélkül a szervezet. Nyilván szinte azonnal észrevenni az áthallást, valóban nem titkolt cél az, hogy adakozással, jótékony cselekedetekkel ellensúlyozzák a fogyasztói társadalmat még több vásárlásra, felhalmozásra buzdító kereskedelmi kampányokat. Ha legalább a nagy vásárlások időszakában sikerül a rászorulókra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre felhívni a figyelmet, már elérte a célját. A társadalmat érzékenyíteni, az adományozást bizony tanítani kell, mondják a szakemberek, fejleszteni kell az adományozás infrastruktúráját és kultúráját is.

 

Csatlakozzon hozzánk, döntse el, mely szervezetet, iskolát, intézményt, tanodát, tehát melyik rászoruló gyermekközösséget szeretné támogatni és látogasson el weboldalunkra IDE KATTINTVA

Pannon Filharmonikusok

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992